30 maj 2011

No Name Shawl :)

En hel vecka igen och inga blogginlägg! Har legat med dunderförkylning och praktiskt taget inte ens orkat titta på andras bloggar. Nu har man verkligen lite att ta igen.

Men nu till ett FO!...utan namn än så länge.
Den är stickad med ett sockgarn från Schoeller & Stal som heter Fortissima Alpaka. Verkligen härligt garn, som passar lika bra till sjal som till fot. Nystanet var på ca: 420 m tror jag! (naturligtvis har jag ju kastat etiketten). Det blev iallafall några meter över som kan användas som randning eller udd på en annan sjal i framtiden kanske.


Sjalen är stickad på frihand och mönstret har jag även använt tidigare när jag stickat bl.a babybandanan i rosa. Sjalen är stickad i tre tårtbitar, med helt mönster i mitten och halvt mönster i de yttre ändarna (det syns inte så jättebra...får nog ta lite nya foton och lägga ut framöver).
Kanten är sedan stickad sidledes, med samtidig avmaskning. Ville att kanten skulle passa ihop med sjalen någorlunda, men hittade ingen som passade, så även denna är i egen design. Kantmönstret fick jag tillochmed nerskrivet på papper.

Haha, det tar sig!...om jag nu i framtiden kan tyda krumelurerna jag gjort.


Sjalen är bara snabb blockad på min provdocka. Det gick faktiskt riktigt bra. Var ganska säker på att den skulle få stora bubblor vid axlarna, men det syntes knappt. Kommer nog göra det fler gånger....och man slipper krypa på golvet med dessa nålar :) Och man kan ju alltid blocka om den om man skulle bli missnöjd.Som synes har vi ganska tur med vädret idag!


Jag och min provdocka :))

18 maj 2011

Ruched Yoke Baby Cardigan!

Denna gång har jag gjort en lite större modell av koftan i tidigare inlägg, tror nog att det passar 3-6 mån.
Garnet är detsamma, Sandenes mini duett, men denna har jag gjort i två färger.
Det kanske inte syns så väl, men de rosa varven är stickade så här: första varvet varannan rosa och vit...andra varvet rosa...och tredje varvet varannan igen...för att få en lite mjukare övergång mellan färgerna.

...och som slutfinish, lite underbara prickiga knappar!

Nu blir det och återvända till senaste projektet...en grå sjal i mjukt alpackagarn.

Ha det gott!

12 maj 2011

PirateBirdie Bag!

Nu är väskan klar! Igår hade jag fodret ihopsytt. Haha, bara knapphålet, broderiet, locket och en liten ring i skinn som stopp på bältet fattades. Men jag hade bestämt att detta är absolut sista dagen med väskan. Man kan liksom inte helhjärtat, när man hela tiden tänker "ja måste göra den färdig imorrn!"dag, efter dag.
Nu känner jag mig nästan fri som en fågel :)...nästan!!
Skinnfickan som gav mig iden, kommer från en gammal skinnjacka jag sparat (man skulle allt haft fler av dessa!)...och axelremmen kommer från samma jacka, men har tidigare agerat som midjesbälte.
Garn, broderitråd och en strålande tjusig träknapp är inköpt hos garntomten i Olofsfors.

Brodera på skinn är väl ingen hit (don't try this at home :)...eller kan ju också vara så att man ska ha de rätta nålarna hemma när man ska sätta igång. Det ska iallafall likna en fågel. Hittade ett helt makalöst vackert tyg på en fransk blogg jag var inne o kikade på...därigenom fågeln.

Virkade vågor i Mandarin Petit till bak- och sidostycken.


En halvläskig :) liten stuvbit med dödskallar (loppisfynd), fick agera foder. Sydde även i en ficka med dragkedja, som går hela vägen ner på insidan.


PirateBirdie Bag!!


Nu åter till nya projekt....och gamla för den delen :)
Ha en finfin dag!!

10 maj 2011

syr, broderar, virkar o stickar...ojojjJajemän, ibland kan det bli i mesta laget! När man försöker göra allt, allt samtidigt :)

Verkligen tur att den efterlängtade ledigveckan är här....och dessutom är vädret helt underbart, så i mesta möjliga mån försöker jag sitta ute och göra det mesta.


Igår gjorde sydde jag denna blusen. Tyget har inhandlats hos garntomten och går i en lite grönbrun nyans. (det vita linnet under har jag inhandlat i vårt stora modehus i Lögdeå)


Mönstret har jag hittat i en burdatidning från förra sommaren....och naturligtvis har jag gjort ganska många ändringar, såsom längd och bredd. Rynket skulle egentligen vara lagda veck, både på ärm och i halsringning, men eftersom man i det ursprungliga mönstret skulle ha ett jättetunt tyg, så blev det enklare med rynkning.


Idag har jag suttit i solen och broderat loggan på ena armen. Har även en väska som jag virkar lite på.....att det kan gå så himla trögt med vissa saker!...och en liten kofta är också under beredning, en kofta som jag rivit upp två, tre gånger.

Ja, igår hade jag fyra varv kvar när jag insåg hur otroligt fult det såg ut, och rev upp allt utom de 6 första varven, men skam den som ger sig.


Önskar Alla En Supersolig Härlig Dag!!

3 maj 2011

framåt eller bakåt?

Tänkte att man borde allt göra en liten mössa som passar till senaste koftan.

Körde med samma mönster, men tänkte att den kanske skulle sitta bäst om man hade lite resår baktill.

Det blev en lite tjejig mössa tycker jag.


Och vips när man vänder på mössan:

...så ser den lite grabbigare ut.


Lite keps eller hjälmaktig blev den allt...bara genom lite resår framtill.


Så denna kan man använda både framåt eller bakåt...vilket man vill :)


Ha en fin kväll!!

1 maj 2011

en kofta, igen!Tror bestämt jag har fått dille på små koftor :)


Denna är nog min favvo så här långt! Skulle allt vilja ha en själv också!


Själva mönstret( Ruched Yoke Tee) hittade jag i senaste interweave knits, en kortärmad tröja i barnstorlekar från 2 år och även i vuxenmodell.


Eftersom mönstret såg enkelt ut testade jag och förminska till babystorlek och gjorde en kofta.

I orginalmönstret är den även slätstickad från bröstet och ned, men jag har fortsatt med samma rätstickning som upptill på mönstret.


Stickad på rundstickor nr:3 och garnet är svart Sandenes mini duett


Tokfina grå, prickiga knappar och garn är inköpt hos garntomten i olofsfors.


Har även gjort en mössa som jag tänkt skulle passa till...i uni-modell!


På återseende!