20 september 2010

Snabbstickat..


Köpte flera härvor med finskt entrådigt garn på semestern....i alla möjliga härliga färger!!
Nu har jag använt första härvan iallafall. Garnet är i en grönblå lyster...de är som vanligt väldigt svårt att återge den rätta färgen när man fotar. Namnet på sjalen är Prarie Rose Lace Shawl och kommer från tidningen The Knitter. Sjalen var verkligen snabbstickad, ja nu gjorde jag den en rapport mindre för att vara säker på att garnet skulle räcka och dessutom tycker jag de flesta sjalar är onödigt stora. Själv gillar jag att ha dem bakofram virad ett varv innanför jackan...
Har haft sjalen påbörjad några veckor, bara stickat några varv och sedan har den legat i väntan på att sockorna skulle bli klara.
Mönstret var verkligen lättmemorerat..finns både skrivet i text varje maska och även som diagram om man gillar det. Väldans bra, själv körde jag efter texten.
Min efterlängtade ledigvecka har börjat i dag och den har jag spenderat genom att gå långpromenad med vovven och sedan sticka färdigt de sista varven på denna sjal samtidigt som jag tittat på lite tvprogram som man missat under veckan...dessutom har det ju varit ganska kul att följa valsnacket som varit idag.
Nu ligger sjalen färdigblockad på köksgolvet, så under morgondagen kanske man kan fota den färdiga skapelsen. Hoppas bara på lite uppehåll så man kan ta lite utebilder :))

Sist men inte minst vill jag tacka för den fina utmärkelsen jag fått från favvobloggarinnan Call design!!
Jag blir så glad.....Miljoners kramar skickar jag till dig!!!
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Skall bli jättespännande att få se den blockad!

    SvaraRadera