6 juni 2010

Apelsinfärgad Annis


Egentligen skulle jag planterat lite blommor jag köpt igår....pelargoner, tobaksplantor och petunior m.m, men gissa om jag fastnat i annat projekt...som vanligt. Jag som i flera års tid har typ bott i växthuset, har inte satt ett endaste frö :)
Man får faktiskt lite dåligt samvete, men vad gör väl det...det kommer säkert en ny vår också och blommorna jag köpte var inte alls så himla dyra. nu blir det ju förstås inte att köpa lika många plantor som jag brukar sätta själv...det brukar ju bli några hundra minst och det sätter nog min plånbok ..och make stopp för haha!

Bestämde mig till slut för vilken färg jag skulle ha på min Annis, eller det var faktiskt dottern som fick välja och det blev en apelsin- eller aprikosfärgad härva från Garnpaletten som valdes ur förrådet. Måste verkligen införskaffa mig en nystvinda...det tog i princip en halv kväll att linda upp garnet från härvan som var 600 m lång.

Det är ganska dryga varv på denna Annis. Man lägger upp 363 maskor och startar för ovanlighetens skull med yttersta spetsen och varvena minskar ju närmare slutet man kommer...Perfekt va!!!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Hej där Båtbyggarhustrun! Annis är senaste sjalmönstret som finns att hämta hem på Knitty.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag sett den. Så vacker! Översätter du mönstren själv?

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Översätter i huvudet på nåt vis. Eller oftast tänker jag engelska. När man klarat några mönster blir det mycket svårare med ett svenskt mönster. Prova vet ja! På Knitty finns flera mönster i olika svårighetsgrader plus ordlistor och all möjlig hjälp.

    SvaraRadera