30 juni 2010

Japaninspirerat...


Köpte en japansk stick o virkbok för ett tag sedan. Där fanns dessa fina blommor. Mönstret som medföljde var egentligen till en sjal.

Detta är min egenpåhittade version.

Bagen är virkad i mjukaste grå merino som jag köpt på rea förra året. Jag påbörjade väskan för ett bra tag sedan, det har verkligen varit lite pillrigt att få ihop den någorlunda som jag ville ha den.

Jag gillar verkligen att virka....men fästa trådar är verkligen ingen hit, så gillar du inte det, ska du inte starta ett liknande projekt. Ändå tycker jag själv jag har blivit ganska duktig på att virka in alla starttrådar som blir...då har man åtminstonde reducerat dem till hälften.

Det bästa med att virka är väl ändå att det är så himla enkelt att riva upp en bit om man gjort fel. I en lite avancerad stickning är det ganska kört att riva upp.

Den finfina stora träknappen är inköpt hos garntomten i Olofsfors.
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. En nydelig veske til.
  Dett er du så dyktig med. :))

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare - japanväskan är något alldeles extra! Vill också kommentera föregående inlägg, humlan i blomman, helt underbar bild! De rosa blommorna i motljus - också en fantastisk bild, så poetisk.

  SvaraRadera
 3. Vilken superfin väska! Jag håller med om att det är tråkigt att fästa trådar. Ibland blir det ju så att det tar lika lång tid att fästa trådarna som att sticka/virka färdigt ett projekt bara för att det är så tråkigt med allt pillande. Sy i knappar är ju inget vidare heller, men oj så nöjd man blir när allt är klart.

  Gudrun

  SvaraRadera
 4. Den här väskan blev fantastiskt fin! Du är riktigt skicklig!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket fint sen jag var här sist, älskar den japanska inspiration som börja blosa här, underbart!

  SvaraRadera