2 oktober 2010

snabbt FO....


Denna långa halsduk påbörjade jag tidigare i veckan. Ett riktigt snabbprojekt!!
Mönstret har jag tagit till viss del från ett sjalmönster som fanns i The Knitter nr: 19 (En bred sjal med ärmar och tunnare stickor och garn.)
Jag har använt dubbelt garn och stickor nr:8 för att få den riktigt fluffig. Samtidigt med halsduken stickar jag på min uppifrån och ner tröja, plus en mössa som är tänkt passa till halsduken....inte samma mönster, för jag var rädd det skulle bli för mycket då.
Mössmönstret Bounce, följde jag till punkt och pricka....till en början :-D Sedan blev det som vanligt mitt eget race, ja det blir spännande och se om jag får godkänt på den. Nu fattas bara vantar till det hela....och mössan, den hänger på tork, så det blir kanske och visa upp den snart också.
Mönstret till mössan var verkligen skoj, man ska sticka varannan maska i föregående varvs maska. Det är alltid roligt när man får lära sig något nytt inom stickningen!!
Posted by Picasa

7 kommentarer:

 1. Wow, vilken fin halsduk! Var mönstret svårt att sticka (jag är ju en lite ovan stickare), eller tror du att det är något man kan bemästra med lite övning?

  Ska bli rolgit att se mössan snart också :)

  SvaraRadera
 2. Hej Fröken!! Tror du skulle klara mönstret galant!! Inga svårigheter vad jag minns. Jag har ju gjort om mönstret, så det borde inte göra något om jag lägger ut det. Jag måste bara skriva ned det först.
  MVH/ Annica

  SvaraRadera
 3. Så fint det var. Stilig mønster. :))

  SvaraRadera
 4. Jättefin, och tack för tips på snygg mössa!
  Vad använder du för garn och stickor till mössan?

  SvaraRadera
 5. Tack underbara Mamma för världens finaste halsduk!

  SvaraRadera
 6. Fin halsduk, den tycker jag om, ser fram emot att få se mössan

  SvaraRadera
 7. Utrolig pent, moderne i fargene og mønster. Likte det veldig godt. OG du inspirerer du også :-)

  SvaraRadera